Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko zapríčinilo druhú svetovú vojnu, Hitler ani Stalin za nič nemohli. Vitajte v Putinovom svete

.martin Horička .názory

To, že Poliaci donútili Hitlera, aby ich napadol, je asi taká pravda, ako že Ukrajinci donútili Putina, aby napadol on ich. No skutočnosť, že ruský prezident takto interpretuje udalosti, môže prinajmenšom naznačovať, že sa sám stotožňuje s nacistickým diktátorom.

Martin Horička

rozhovor Tuckera Carlsona s ruským prezidentom obletel celý svet. Videli ho desiatky miliónov divákov a stal sa terčom hlasnej kritiky novinárov za jeho neprofesionalitu. Putin v ňom zopakoval svoj pokrivený pohľad nielen na dnešný svet, ale aj na ten minulý. Jeho analýza historických udalostí prekvapí nejedného historika.

Pre nás v strednej Európe znejú bizarne najmä Putinove interpretácie začiatku druhej svetovej vojny. Akoby za všetko mohli Poliaci. Tí boli podľa neho najskôr s Hitlerom veľkí spojenci, dokonca si s ním rozparcelovali Československo, a potom nacistického diktátora svojou „neústupčivosťou“ donútili, aby na nich zaútočil. A pár dní po nemeckom útoku dokonca donútili aj Sovietov, aby ich oni napadli z druhej strany. Hitler ani Stalin nemali na výber. Boli len nevinnými obeťami krvavej poľskej hry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite