Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Juraja Petroviča: Huliak zakazuje a bobkový list kandiduje

.juraj Petrovič .názory .názor

Igor Matovič na poslednú chvíľu oznámil kandidatúru na prezidenta, pričom použil porovnanie s bobkovým listom. Ak by sme mali použiť kuchynskú analógiu, on je len taký vlas v polievke.

Juraj Petrovič

poučenie z covidového vývoja

Predstavte si, že ľudia, ktorí nerozumejú astrofyzike, v živote sa ani raz nepozreli do ďalekohľadu a planetárium je pre nich zbierka plánov, by zostavili komisiu, ktorá by mala posudzovať, či dokonca takmer súdiť vedcov, ktorí sa astrofyzike, astronómii a podobným vedám dlhodobo profesionálne venujú. Že je to nezmysel? 

Na Slovensku vznikla komisia, ktorá má posúdiť opatrenia proti covidu. Jej predsedom je antivaxer a konšpirátor Peter Kotlár. Ten Peter Kotlár, ktorý tvrdí, že koronavírus SARS-CoV-2 vyvíjali „vojenské satanistické základne“ ako biologickú zbraň. Niečo podobné sme tu už mali. V roku 1970 schválili komunisti tzv. Poučenie z krízového vývoja v strane a spoločnosti, podľa ktorého bol rok 1968 kontrarevolúciou a okupácia Československa vojskami štátov Varšavskej zmluvy bratskou pomocou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite