Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je Peter Pellegrini v role Angeliky uveriteľný?

.marína Gálisová .názory

Bilbord s Petrom Pellegrinim v príznačnej červenej farbe a s výzvou Slovensko už potrebuje pokoj ma takmer prinútil porušiť dopravné predpisy. Nie, nemohla som za to, že som prudko dupla na plyn a potom na brzdu. Mám to jednoducho tak.

Marína Gálisová

mám traumatické tiky, keď mi niečo pripomenie komunizmus, a to som ani nedrela v jáchymovských baniach – stačí mi vedieť, že existovali a že v nich dreli a mreli iní ľudia. Preto nikdy neprestanem žasnúť nad myslením, cítením a vôbec existenciou ľudí, ktorí odkazy na diktatúry ako komunizmus či nacizmus vnímajú s nostalgiou. A že je tých ľudí dosť...

Aj preto, že ich je nemálo, si Peter Pellegrini s obľubou dáva vyrábať bilbordy v červenej farbe. Na tých pred parlamentnými voľbami pripomínal ružolíceho pionierika, na týchto pred prezidentskými voľbami ukazuje brutálne odhodlaný profil v štýle trojhlavej hydry Marxa, Engelsa a Lenina. Okolo neho sú zástavy, síce slovenské, ale aj tak pôsobia tak slávnostne drapériovo naskladané, sťaby ich z posledného zjazdu KSČ doniesli, oprášili, ale naftalínový pach z nich nevytriasli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite