Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Slová na Slovensku stratili váhu - vynára sa násilie

.štefan Hríb .názory .editoriál

To, ako sa na dnešnom Slovensku narába so slovami, je predzvesťou civilizačného problému. Lebo vo svete, v ktorom slová stratia obsah aj záväznosť, vystrieda ich váhu zákonite váha moci – a napokon aj násilia.

Štefan Hríb

je pár mesiacov po voľbách a zvykáme si na dlho nepredstaviteľné veci. Pán Taraba, ktorý bol nedávno na kandidátke fašistov, je najčastejšie pomenovaný pojmom talent. Zmeny, ktoré pretláča koalícia v Trestnom zákone, aby sa naši ľudia vyhli trestu, sú odôvodňované ochranou ľudských práv. 

Ministerka kultúry sa k petícii za jej odvolanie, ktorú už podpísalo takmer 200-tisíc ľudí, vyjadrí podaním trestného oznámenia. Ivan Korčok je podľa koalície zlý kandidát na hlavu štátu, pretože je v službách cudzích síl. Predseda vlády povie, že v Kyjeve nie je vojna.

Ten istý predseda vlády roky volá: Ani náboj Ukrajine, lebo to vraj predlžuje vojnu a utrpenie. Ale potom povie, že ak Ukrajina zaplatí, zbrane tam predávať môžeme. Takže za peniaze pokojne vojnu a utrpenie predĺži. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite