Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Včera som bola na Slovensko hrdá. Vďaka Zuzane Čaputovej a protestom

.marína Gálisová .názory

Hrdosť na Slovenskú republiku nie je u mňa aktuálne častý jav. Keď hovorím s priateľmi zo zahraničia, tí, ktorí sa do našej situácie vyznajú zbežne, sú znepokojení. Tí, ktorí sa do nej vyznajú hlbšie, sú zhrození.

Marína Gálisová

priznávam sa, občas až váham, keď tým priateľom zvonku, ktorí sa do nás vyznajú zbežne, tú znalosť trochu prehlbujem – teda oboznamujem ich s detailmi, ktoré dosiaľ nepoznali. Väčšinou ide totiž o nepríjemné informácie, ktoré Slovensku nepridajú k dobrej povesti. A prečo váham, keď o týchto nepríjemných faktoch hovorím? Primárne preto, že sama som nešťastná z konania tejto vlády. Sekundárne preto, že som nešťastná z toho, akú hanbu nám tým táto vláda robí ako krajine – krajine, ktorá si túto vládu zvolila, hoci nie prevažnou, ale predsa len väčšinou.

No predsa sú momenty, v ktorých aj teraz cítim hrdosť na Slovensko, i keď spojenú s obavami. Jeden takýto moment som zažila pred chvíľou, pri sledovaní prejavu prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej v slovenskom parlamente. Dôstojne a pokojne predniesla vecný prejav, ktorý mal dve podstatné vlastnosti dobrého prejavu. Po prvé, bol založený na nepriestrelných odborných – tentoraz právnych – argumentoch. Po druhé, bol prednesený zrozumiteľne a ľudsky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite