Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

2024

.štefan Hríb .názory .editoriál

Vyzerá to na unesený rok, ale nie je to tak. 2024 je číslo, nie osud. To, aký bude, nemá v rukách ani vláda, ani opozícia, a dokonca ani globálne trendy. Aj číslo 2024 bude určené najmä naším slobodným rozhodovaním.

Štefan Hríb

rok 2023 sa končil nielen ďalším dlho pripravovaným pokusom o únos štátu, ale aj odchodom Karla Schwarzenberga a Tomáša Janovica. Oboje bolo smutné, ale v tom druhom bola už ukrytá aj odpoveď na rok 2024. Akýkoľvek je režim, akákoľvek ponurá je doba, akokoľvek nebezpečné sú medzinárodné súvislosti, o povahe našich životov rozhodujú vždy naše slobodné rozhodnutia. Karel aj Tomáš ich robili tak, že napriek komunizmu, mečiarizmu, zemanovcoch, babišovcoch či unesenému štátu šírili okolo seba nádej, solidaritu a noblesu.

Rok 2024 bude len taký, akí budeme my. Ak budeme maloverní, do seba uzavretí a hrubí, bude to naozaj unesený rok. No ak budeme odvážni, solidárni, a pritom janovicovsky noblesní, bude to rok zlomu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite