Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Milovanej Prahe

.štefan Hríb .názory

Mnohí tam občas trávime víkendy, niektorí sme tam roky žili, takmer všetci to tam máme radi. Bolo - a tak trochu stále je - to naše hlavné mesto. Dnes, keď Praha krvácala, sme si to znovu overili.

Štefan Hríb

čin zúfalého človeka, ktorý znenávidel život a chcel pred vlastnou smrťou zničiť ešte aj veľa iných životov, je správou o dráme ľudskej existencie. Čo to vlastne ten inak výborný študent cítil? Aké je to zlo, čo vie takto diabolsky ovládnuť človeka?

Viac ako 15 vyhasnutých mladých životov je hrozné číslo. Čo všetko je však teraz za ním? Koľko bolesti, trápenia, zúfalstva blízkych? Ako sa s tým vyrovnajú? Dá sa to vôbec? Sú život, priateľstvá a lásky až takto krehké a nevypočítateľné? 

O tragédii v Prahe teraz hovorí celý svet. Je to všade prvá, chladná správa. Kto, kde, kedy, koľko. Ale práve zo Slovenska je okrem faktov možné povedať aj niečo iné. Lebo Praha nie je cudzie mesto a jej tragédia nie je cudzia tragédia.

Milovaná Praha, smútime tu spolu s tebou.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite