Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré ráno, PS

.marína Gálisová .názory

Do redakčnej pošty práve dorazila pozvánka na dnešnú tlačovku Progresívneho Slovenska. Malo mi odľahnúť, ale veľmi neodľahlo. Prečo? Pretože škody, ktoré sa stali minulý týždeň, sa tak ľahko neodstanú.

Marína Gálisová

ide totiž o hlboké škody na štáte a škody na spoločnosti. A aj o hlboké škody na renomé terajšej opozície, osobitne jej najsilnejšej strany, Progresívneho Slovenska.

Začnem širšie. Poznám toľko ľudí, ktorí volili Progresívne Slovensko, že ich nielenže Progresívne Slovensko nepozná, ale o mnohých z nich by absolútne nepredpokladalo, že ho volili. Sú to nielen študenti a mladí akční vzdelaní ľudia, nielen obyvatelia miest. Medzi voličmi PS, ktorých poznám, sú dôchodcovia, ľudia z regiónov, z malých obcí. Niektorí s vysokoškolským vzdelaním, iní bez neho. Niektorí veriaci a pravidelne chodiaci do kostolov, ďalší s vedomím, že náš fyzický svet presahuje niečo duchovné, čomu však nepripisujú nijakú inštitucionálnu formu. Niektorí volili PS dokonca s obavou, čo agenda PS ako celok prinesie – niektoré jej časti totiž pokladajú za príliš progresívne. Ale všetci títo ľudia volili PS s nádejou. Vlastne s dvoma nádejami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite