Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Humor je rozpoznaním absurdity,“ hovorí psychiater Honzák. Oslávme spolu Medzinárodný deň vtipov

.michal Oláh .meme/hoax

Dnes je jeden z tých mnohých spomienkových dní, o ktorých nikto nevie, no nám - novinárom dal príležitosť písať o radosti s aktualizačným momentom. Pripomíname si Medzinárodný deň vtipov a vtipkovania. Nič asi nie je zdravšie ako dobrý smiech. O svoj najobľúbenejší vtip a pohľad na humor sa s nami pri tejto príležitosti podelili psychiater Radkin Honzák a komici Michael Szatmary, Marcel Nemec a Mojmír Procházka. Dobrú zábavu.

„Humor je rozpoznaním absurdity,“ hovorí psychiater Honzák. Oslávme spolu Medzinárodný deň vtipov Wikimedia Commons/Jacob Cornelisz van Oostsanen/Laughing Fool

radkin Honzák

v jednom našom dávnejšom rozhovore ste hovorili, že pravidelná a primeraná dávka humoru a zábavy ovplyvňuje pozitívne myslenie človeka, jeho výkonnosť, zdravie, produktivitu a tvorivosť. Ako to prakticky funguje, prečo má humor taký pozitívny vplyv na organizmus a psychiku človeka?

Humor je rozpoznání absurdity, uvolnění a pocit „nad věcí“, přináší smích a smích přináší vzestup endorfinů, zlepšení imunity, pokles stresových hormonů, prevenci infarktu a do společnosti větší soudržnost a lepší naladění.

smiech môže vyvolať aj stres, pocit povýšenosti, nešťastie druhého človeka. Ako je to s pozitívnym vplyvom humoru na človeka. Stačí, že sa smejeme alebo záleží aj na tom, na čom sa smejeme? Je aj „zlý smiech“ liečivý?

Máme humor přátelský, agresivní, sebeobranný a sebeničící. K těm prvním dvěma prezentuji s úspěchem slovenský import: 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite