Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Na pleciach obrov

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Jeho videá na sociálnych sieťach hltajú milióny ľudí. Pôsobí ako novodobý kaukliar – čarovaním vytvára tie najkrajšie dezerty na svete a zabáva nimi publikum. Svojou tvorbou každý deň na diaľku prináša radosť a vo svojej cukrárni chuťový ošiaľ – Cedric Grolet.

Dobré jedlo: Na pleciach obrov Getty Images Cedric Grolet – v strede – na parížskom veľtrhu čokolády v roku 2018.

doba makrónkového ošiaľu, ktorú na prelome tisícročí spustil Piérre Hermé, keď odišiel z veľkého cukrárskeho domu Ladurée do Tokia a založil si svoju prvú pobočku so zlepovanými mandľovými pusinkami, je dávno preč. Cukrársky svet sa posunul od fascinácie ohňostrojom chutí ukrytom v jednom malom koláčiku k ďalším cukrárskym zázrakom, ktoré prináša nová generácia. A svet sa zrýchľuje. 

Zatiaľ čo Pierre Hermé spravil zo svojej cukrárne módny dom cukroviniek a novinky vypúšťal do sveta v jesenných a jarných kolekciách – dokonca aj nafotených podobne, akoby to robil Chanel so svojimi kolekciami do Vogue či Numera –, nová generácia cukrárov už naplno využíva všetko, čo ponúkajú sociálne siete. A tak sa o najnovšej novinke v cukrárni Cedric Grolet Opera dozvedáme v sekunde jej zverejnenia v dynamickom a pestrofarebnom videu, kde nám potetovaný cukrár s rozžiareným a francúzsky uvoľneným úsmevom ukazuje, ako ľahko a bez problémov ho vytvoril. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite