Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

GT. Džin s tonikom je dnes opäť v móde a nie je to náhoda

.jozef Koleják .lifestyle

Už keď si ho v úzkom pohári približujeme k ústam, zacítime jeho typickú a na prvý čuch ľahko rozoznateľnú vôňu. Potom zľahka ochutnáme a v ústach sa nám rozleje sladká citrusová horčina ovenčená borievkovým závanom. Tak chutí len džin s tonikom.

GT. Džin s tonikom je dnes opäť v móde a nie je to náhoda Getty Images Džin s tonikom v minulosti slúžil ako pomocník v boji proti malárii. Dnes je opäť v móde.

alkoholické nápoje majú svoje módne vlny, špeciálne tie miešané. Raz je to Bloody Mary a všetci nakupujú paradajkové džúsy spolu s apartnými mlynčekmi na čierne korenie ako pominutí, inokedy zas martini, čo spustí hotové šialenstvo okolo pomerov ingrediencií, či ten vermut pridávať alebo sa pri pití džinu naň len pozerať, či nápoj servírovať s citrónom alebo olivou a či keď s olivou, neurobiť ho radšej špinavý (dirty). 

V lete zažívame nájazd aperolšpricov a bezuzdného popíjania lacného prosecca. Každý nápoj má, skrátka, svoje obdobie a v tejto neľahkej dobe, ktorá skúša naše jemné pradivá sociálneho života, sa zrazu z čista jasna vynorila hviezda temných dní – džin s tonikom. 

Tí, čo ešte pred rokom holdovali mojitu či mexickému pivu, zrazu držia v rukách priezračné nápoje s kúskom citrónu. Podľa všetkého to nie je náhoda, pretože ak existuje nápoj, ktorý má smrteľnú chorobu, ba dokonca epidémiu vpísanú rovno do rodného listu, je to práve džin s tonikom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite