Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kokosový cukor. Na výslnie cukrových náhrad prišiel s uchvacujúcim príbehom

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Vyzerá ako hnedý cukor, len je na pohľad o čosi jemnejší. Dá sa kúpiť aj v podobe malých homolí – presne tak, ako ho, povedzme na Srí Lanke, vidíme na dedinských trhoch. Je v chuti trošku jemnejší a vonia karamelom. Kokosový cukor.

Kokosový cukor. Na výslnie cukrových náhrad prišiel s uchvacujúcim príbehom Getty Images Na ázijských trhoch nájdeme kokosový cukor pod názvom Malacca.

mnohí hľadajú alternatívu k bežným sladidlám, dúfajúc, že im prinesie rovnaké labužnícke potešenie, no bez výčitiek, že si bezuzdnou sladkou slasťou devastujú vlastné zdravie. Tento neľahký zápas o maškrtnícku dôstojnosť sa rozbehol na plné obrátky zhruba pred pätnástimi rokmi, keď sa zrazu karta prudko obrátila a z najväčšieho netvora zdravej výživy mileniálnych čias – tukov, sa čierny Peter presunul k takzvanému bielemu jedu – cukru. 

A tak sa ľudia s vidinou štíhlych postáv a prudko zdravých tiel vrhli otázku cukru vo svojej strave definitívne vyriešiť. No namiesto toho, aby ho začali vynechávať, pustili sa ho nahrádzať. Lebo veď kto súdny by sa dokázal len tak zrazu ochudobniť o bohato ocukrený čaj či o pravidelný zákusok ku káve alebo minimálne fľaštičku obligátnej koly raz denne. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite