Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Veľká nádhera

.maroš Bafia .lifestyle .zásah

Stretnúť človeka, čistého, neohlušeného uponáhľaným svetom, je dnes v podstate rarita. Človeka, ktorý nič nežiada, priam zázrak. Pavol Barabáš sa vo svojom najnovšom dobrodružstve vydal po stopách indiánskeho kmeňa Hodi do hustých pralesov Venezuely.

Veľká nádhera https://www.facebook.com/pavol.barabas

vravieť, že ide len o ďalšiu expedíciu za hľadaním akejsi senzácie v podobe primitívneho kmeňa, to by bolo neúctivé. Vo filme Tieň jaguára sa režisér plaví so svojimi priateľmi po prúdoch amazonských riek, aby nám ukázal, ako sa dá žiť v zajatí stromov jednoducho a šťastne. Títo indiáni neprahnú po hľadaní právd, nehľadajú šťastie. Šťastie k ním prichádza samo. A my, hoci máme všetko, čo nám život uľahčuje, sme nervózni z neustáleho hľadania.

Priznám sa, že kino sa pre mňa sem-tam stáva útočiskom. Oslobodzujem sa od všetkého, čo ma zlostí. Počas sedemdesiatich minút mi čoraz jasnejšie dochádzalo, že sa potrebujem neustále za niečím hnať. Napriek tomu, že vo vrecku mám drahý mobil, v ústach drahé plomby, čítam ruských klasikov a neustále komunikujem s priateľmi cez sociálne siete, nie je to to najpodstatnejšie, to mi pokoj neprinesie. A ak áno, tak len na krátku chvíľu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite