Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zlodeji a láska

.zuzana Golianová .lifestyle .zásah

Je úplne jedno, či ste v Japonsku, na Slovensku alebo kdekoľvek inde na zemi. Je úplne jedno, do akej sociálnej vrstvy patríte. Na čom však záleží – to je láska a vzťahy medzi nami.

áno, takto primitívne jednoduché to vie byť a takéto priamočiare klišé to aj je. Dobrovoľne zviazaní putom. Chcieť byť spolu za každú cenu. Chcieť spolu prežívať život, smiať sa, jesť. Veľa sa smiať a veľa jesť. Mať svoje pravidlá a tie dodržiavať. Rozprávať sa. Byť hoci len na pár štvorcových metroch a mať svoje hry a zážitky. Napríklad z ohňostroja, ktorý síce nevidno, ale aké šťastie, že ho počujeme. A hlavne, sme pri tom spolu. Pretože chceme. 

O tomto všetkom a mnohom ďalšom je japonský film Zlodeji, ktorý získal tohto roku v Cannes Zlatú palmu. Film, ktorý vás rozplače, aj rozosmeje, dojme, prinesie otázky, poznanie a potom ešte dlho nebude chcieť odísť z vašej hlavy. A kam by šiel? Nech nikam ani nechodí. Silné zážitky by bola škoda púšťať k vode či k japonskému saké. Ešte sa chce nad ním rozmýšľať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite