Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Vé

.maroš Bafia .lifestyle .zásah

Jedna z mála vecí, ktoré si pamätám ako decko, je fotografia ženy so smutnými očami, výrazne namaľovanou tvárou, s ofinou do čela a cigaretou v kútiku úst. Pripomínala mi klauna. Klaunom je pre mňa i autor fotografie, Robert Vano. 

chlap so svojimi smútkami, strachmi, ktorý vie rozosmiať historkami zo života. Mladík, ktorý si zbalil kufre, a v čaptavých topánkach sa pobral hľadať lepší život.
Jedným z darov, ktoré dostal fotograf k svojej sedemdesiatke, je i dokumentárny film, Robert Vano – Příběh člověka. Nejde o nijaký dokument o umení fotografie, netreba čakať nič z noblesných večierkov plných známych celebrít, krásnych žien a nahých mužských tiel. Česká televízia natočila film o človeku, ktorý sa dostal vysoko a zistil, že tam hore silno fúka. 
Fotograf opisuje svoj útek za hranice železnej opony, obavy, ktoré mal pred životom za veľkou mlákou. Robert sa však nedal. Utiekol zo svojej vlasti, aby sa zbavil života pod bičom totalitného otrokára. Namiesto toho sa stal dobrovoľným, i keď trochu nechceným otrokom amerického sna. Sám to priznáva.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite