Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

La dolce vita

.michaela Mojžišová .lifestyle .zásah

Letní slovenskí turisti smerujúci do Talianska si to zväčša namieria do Benátskej lagúny alebo Toskánska. Juhovýchodne ležiaca Apúlia je u nás málo známa destinácia.

pritom pre milovníkov umenia, prírodných krás a gastronómie ide o ideálnu dovolenkovú voľbu. Všetky menované slasti, navyše ponúkané v prívetivých cenových reláciách, sa koncentrujú v okolí romantického mestečka Martina Franca. Perla Apúlie, nachádzajúca sa v sviežom prostredí kopcov Valle d´Itria, ani nie 40 kilometrov od pláží Jadranského aj Iónskeho mora, neočarí návštevníka iba bielym labyrintom uličiek, skvelým vínom a fantastickou kuchyňou. Ide o súradnicu, ktorú odporúčam nahodiť do GPS-ky predovšetkým milovníkom opery. 

V Martina Franca sa už štyridsaťštyri rokov koná letný operný festival, spájajúci nádherné exteriérové prostredie palácových nádvorí s exkluzívnou dramaturgiou a špičkovou interpretáciou. Od roku 1975, keď Festival della Valle d´Itria vznikol, sa na jeho plagáte objavili desiatky titulov, ku ktorým sa operní fajnšmekri dostanú len zriedka. Martina Franca sa totiž koncentruje na raritné opusy baroka, klasicizmu a predverdiovského belcanta, pričom sa jej z pokladnice zabudnutých šperkov darí dolovať skutočne cenné exempláre. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite