Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aj u nás máme Škandináviu

.marína Gálisová .lifestyle .dovolenka

„Načo tam idete? Br, veď je tam zima. A nič tam nie je,“ vraveli mi známi predtým, ako sme vyrazili s rodinou – nie na slovenský východ, ale na Liptov. Ale šli sme, dokonca aj s plavkami v batohu.

Marína Gálisová

na to, že je Slovensko strašne malá krajina, jednotlivé jej kúty sa od seba cítia často až príliš vzdialené. Geograficky, klimaticky, kultúrne. Veď sa skúste opýtať niekoho z južných dunajských zátok, či by šiel dovolenkovať k Oravskej priehrade. Alebo znalca bratislavských nákupných centier, či by si dal povedať a spoznal zo stredného Slovenska aj niečo iné ako Banskú Štiavnicu. A sever našej mikrorepubliky pripadá mnohým obyvateľom väčších miest ako niečo medzi afganskými horami a Mordorom.

Pritom Liptov je práveže dovolenkové nebo. Aspoň zatiaľ. Kraj, ktorý vďaka prírodným krásam pokojne znesie prezývku „slovenská Škandinávia“, sa totiž teraz ocitol v tom ideálnom štádiu, keď ešte nie je zdevelopovaný hlava-nehlava, ale už je tam slušná infraštruktúra, aby uspokojila aj celkom náročného dovolenkára.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite