Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sila je večná

.juraj Malíček .lifestyle .zásah

Do kina chodíme dvaja. Najprv rojko, idealista, taký ten naivný všeobjímajúci typ, ktorý sa jednoducho teší. Človek viery, spontánny, a prečo to nepriznať, jednoduchý.

Sila je večná Jonathan Olley - © 2016 - Lucasfilm Ltd.

dúfa, že z kinosály vyjde ešte nadšenejší, ako do nej vchádzal. Vedno s ním si na to isté miesto kupuje lístok aj cynik. Niet v ňom štipky nadšenia. Nečaká najhoršie, ale vychádza mu v ústrety, naplnený poznaním, že kalich horkosti vždy nakoniec treba dopiť až do dna. 

Sadnú si títo dvaja na to isté sedadlo, jeden sa pustí do pukancov už počas trailerov a zapíja ich kolou, aby ten druhý približne po pol hodinke už siahal do prázdneho vedierka a naprázdno cez slamku sŕkal vzduch z prázdneho téglika. Nevydalo, mali sme kúpiť menu pre dvoch, ako chcel zhovorčivý idealista, ale cynik ho zahriakol, lebo nechcel, aby nielenže z kina vychádzal z mizerného filmu, ale ešte mu k tomu bolo aj fyzicky zle. Naliaty, prepchatý, aby mizéria bola zavŕšená.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite