Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Absolventi škôlok, do toho!

.elena Akácsová .lifestyle

Veľké talenty na stavanie veží nastupujú práve do prvých tried. Idú sa niečo naučiť, ale v skutočnosti sa my môžeme učiť od nich.

Absolventi škôlok, do toho! Ilustr. foto: The Kansas City Star, Jill Toyoshiba/AP Photo/SITA

som rád, že som so štúdiom umenia začal dosť neskoro. Školy ma nestihli zdeformovať. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale škola môže vytvoriť takú ohrádku, že až v päťdesiatich si uvedomíte, aha, toto tak vlastne nemusí byť, a už môže byť aj neskoro,“ povedal mi v najnovšom rozhovore do rubriky Sedem cností a nerestí všestranný umelec Andrej Kalinka a ešte dodal, že jeho všetečné otázky a pochybnosti rozdelili jeho pedagógov na tých, ktorí by ho najradšej okamžite vyhodili zo školy, a tých, ktorých jeho otázky motivovali, aby sa pokúsili vysvetliť to inak. 

Hoci hovoril o umeleckom školstve, ja som si spomenula na prváčikov, čo práve nastupujú do školy, a na marshmallowovú výzvu. Predstavte si, že ste v štvorčlennom tíme a máte k dispozícii dvadsať kúskov neuvarených špagiet, meter lepiacej pásky, meter špagátu a jeden marshmallow (taký ten americký veľký gumený cukrík). Vašou úlohou je za 18 minút postaviť čo najvyššiu vežu, ktorá na vrchu udrží ten marshmallow. Ako budete postupovať?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite