Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Amerika prvý raz

.martin Vystavil .lifestyle .na cudzom mieste

Tradične k nám s letom chodievajú priatelia a známi zo Slovenska. Chcú sa na vlastné oči presvedčiť, aká je tá Amerika. Máme tu hostí aj teraz – Slavoja a Mirku z Novohradu – a ja som sa ich opýtal, ako ju vnímajú.

vravia, že je tu všetkého veľa. Veľa áut na cestách, veľa ľudí v mestách, veľké vzdialenosti, veľa zaujímavostí, veľa jedla. Podnety sa valia zo všetkých strán a národy sa z jednoliatej masy rozlejú do pestrých príbehov. Indovia sú zrazu južní a severní, vzdelaní a bohatí z Dillí, a chudobní a ambiciózni z Chenai. Ich životy sú súčasťou príbehov celých generácií. Číňania z Hongkongu sú už na prvý pohľad iní, ambiciózni a draví oproti Číňanom z „hlavnej Číny“ – tí sa mentálne držia stále v kontexte svojho niekoľkotisícročného národa, hoc aj v Amerike, stále pri zemi. A to sme sa prešli len niekoľkými ulicami San Francisca. Každý blok, každá ulica je príležitosťou poopraviť si predstavy, vidieť interakciu starých národov s Novým svetom. A hlavne prekvapene vnímať seba, ako zložito spracúvame vône, chute, vnemy, obrazy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite