Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dve v jednom

.filip Olšovský .robert Barca .lifestyle .fototéma

Koľko ľudí, toľko Pohôd. My vám prinášame dva pohľady na tohtoročný festival, momentky očami fotografa a koncertné zážitky redaktora.

Dve v jednom Robert Barca

mal to byť ročník výrazných žien a dievčin, ktorých bol plný program na hlavnom pódiu. Ale nakoniec sa po Pohode najviac hovorilo o iných koncertoch. A bolo to zábavné.

Pôvodne mal byť vtipný iba štvrtok. Už koncom minulého roka totiž organizátori oznámili, že prvý festivalový deň bude patriť kapelám, ktoré sa neberú príliš vážne. Ohlásená bola koncertná premiéra známeho albumu Bolo nás jedenásť aj nórske duo Ylvis známe imitovaním rôznych žánrov. Plány sa vo štvrtok naplnili, no koncertná zábava a zábavné koncerty sa ani náhodou neskončili. Pokračovali v piatok aj v sobotu a pri spomínaní na čerstvo skončený ročník zanechali najvýraznejšiu stopu.

Robert Barca

Mnohí za vrchol festivalu označili už štvrtkový koncert Bolo nás jedenásť. Milan Lasica, Dorota Nvotová, hrajúca a spievajúca party svojho otca Jara Filipa, a frontmani rôznych súčasných kapiel posúvajúci si rolu Júliusa Satinského. Bolo to dôstojné, skvelo zahraté i zaspievané a oživilo to presne takú mieru nostalgie, ktorá sa ešte hodí na letný festival. Lebo ani Lasica, ani Satinský a ani Filip sa nikdy nebrali smrteľne vážne, a aj preto dokázal ich kabaretný humor zafungovať vo štvrtok večer aj na rozľahlom letisku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite