Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Highway 1

.kristína Radová .lifestyle .na cudzom mieste

Vraj je pre tých, čo sa neponáhľajú. Nesúperia s takmer 400 míľami, ktoré ležia medzi La La Landom a červeným mostom. Nehľadajú skratky, päť pruhov diaľnice a presun na jeden záťah. Plánujú, očakávajú, snívajú. Ich trpezlivosť a šoférska šikovnosť sú na konci dňa – dobre, tak dvoch – odmenené. 

slabšie žalúdky zvolia smer na západ, z Morro Bay do Monterey, s jazdným pruhom ďalej od oceánu. Tých 123 míľ „oldskúlovej“ dvojprúdovky sa totiž kľukatí viac ako užovka, prevísa nad útesmi a konkuruje horskej dráhe. Zápas s vertigom však v pamäti prepustí miesto najscénickejšiemu motoristickému zážitku západného pobrežia.

Aj tí, čo už videli veľa, spokornejú. Zdá sa, že prírodu postihol záchvat megalománie. Tak hlasno tu predvádza svoju rozmanitosť. Vinice a pistácie ustúpia trávnatým planinám, a na nich zrazu zebra – odkaz megalomanského projektu miliardára Hearsta. Talianski klasici, vázy zo starovekého Egypta a pocit absurdna, toľko prehliadka jeho hradu. Až tu, na kopci, chránení pred všadeprítomným vetrom, zabudnete na rozčarovanie z nenaplnených chýrov o kalifornskom počasí, keď prvýkrát pocítite silu májového slnka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite