Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vitajte v Bangkoku

.magdaléna Komiňáková .lifestyle .na cudzom mieste

Asi o desiatej ráno sme sa konečne vymotali z obrovského letiska v Bangkoku. Cítila som sa ako hviezda, lebo na nás čakalo asi tridsať novučičkých bielych taxíkov. Už si len vybrať! 

a oproti bratislavským pätnástim stupňom pod nulou je v hlavnom meste Thajska nádherných tridsaťpäť. Hotový zázrak, takýto únik pred zimou na iný koniec sveta.
Bangkok má svoje čaro. Ulice sú plné tuk-tukov a taxíkov, ktoré neustále trúbia, lebo väčšinu času stoja zaseknuté v zápche. Pri pozvoľnom pohybe sa na spätnom zrkadielku hompáľa venček zo smradľavých žltých kvetov a dotvára akúsi exotickú atmosféru.
Pomalá jazda ma v Bratislave otravuje, zato v Bangkoku je to paráda. Akoby sa okolostojace domy ponúkali a otvárali. Nechávajú ma nahliadnuť na malú chvíľu dovnútra. Tam, kde je skutočný ruch tohto mesta. V malých kuticiach prilepených k sebe plynie každodenný život domácich. Taký odlišný od nášho, až to šokuje.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite