Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Jánošík z Portorika

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Ochladzuje sa. Nejeden z nás by to rád otočil a zaradil ešte jeden mesiac tepla, slnka, mora a piesku. No nedá sa. Na predlženie leta treba potom siahnuť po iných metódach. Napríklad oklamať telo chuťovou spomienkou. Piña colada.

Dobré jedlo: Jánošík z Portorika GETTY IMAGES

odšťavený ananás, taký je preklad názvu tohto tropického miešaného nápoja, ktorý v sebe snúbi rum, ananásovú šťavu a kokosovú smotanu. Človek sa z neho napije a okamžite má pred sebou minimálne kilometer dlhú pieskovú pláž, ktorá sa lenivo zvažuje do mora, slnko svieti ako najaté, ľudia sú až nepríčetne usmievaví a majú chuť tancovať. Pofukuje vlahý vetrík, na pokožke cítiť soľ a zvláštnu nedočkavosť pred večerom. To je Karibik. Rodné miesto jedného z najobľúbenejších letných miešaných nápojov. Keby sme chceli byť presnejší, a to teda musíme, pretože piña colada je v krajine svojho pôvodu považovaná za národný nápoj, musíme spomenúť, že ju objavili v Portoriku.

Samozrejme, keď ide o takúto ťažkotonážnu hviezdu barmanského neba, musí byť okolo jej vzniku opradená nejaká tá legenda. Tá okolo piña colady spĺňa všetky predpoklady výdatnej latinskoamerickej telenovely.

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite