môžu sa títo zástupcovia dvoch suverénnych európskych kuchýň handrkovať, čo bolo skôr, či baba au rhum alebo babbà napoletano, koľko chcú, skákať si do vlasov, ohŕňať gamby či ukazovať rôzne urážlivé gestá, byť sarkastickí alebo sa rovno vyhrážať vendetou, pravda je len jedna. A tá je v tomto prípade neúprosná. Ikonický koláčik pochádza od nás, z východnej Európy. Do Paríža a Neapola sa len dokotúľal v osemnástom storočí, aby tam urobil kariéru, a odtiaľ sa vyšvihol na megahviezdu globálnych rozmerov. Dnes sa k tomu koláčiku už jeho pôvodné národy nehlásia.
Sedia niekde učupené v rohu, paralyzované malým sebavedomím. Dobre, niektoré sa už pomaly, ale isto začínajú ozývať a vstupujú do ostrých gastronomických debát s čoraz väčšou odvahou, no stále je to len také nesmelé hlásenie sa z posledného radu.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.