francúzska vysoká kuchyňa má štyri základné omáčky, ktoré sa neskôr rozrástli až na šesticu. Všetkých šesť sa neskôr stalo základom rôznych ďalších svojich odvodenín. Na materskú batériu sa však nikdy nesiaha, považuje sa za posvätnú, a pokiaľ prípravu týchto omáčok kuchtík neovláda, k ničomu ďalšiemu ho v kuchyni nepustia, respektíve skončí ako čistič zeleniny alebo umývač riadu. Podobné je to aj u cukrárov.
Tam sa s vami tiež nemaznajú, a pokiaľ neviete pripraviť bezchybne a na požadovanej úrovni základné krémy, ani sa s vami nebavia.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.