už o chvíľu budeme všetci prejedení všetkými tými fantastickými hustými kapustnicami. Po návštevách vianočných večierkov nám tá štedrovečerná kapustnica ešte možno dobre padne, no potom to už bude len trápenie. Aj keď je to naše skoro národné jedlo, jesť ho dvakrát denne celý advent nie je bohviečo. Lenže čo potom pripraviť k veľkým oslavám nového roka či pri iných zimných stretnutiach s rodinou či známymi?
Nuž, kto je vynaliezavejší, okamžite siahne po vyššie spomínanom francúzskom poklade. Prečo? Na rozdiel od kapustnice nie je kohút na víne taký ťažký a nabitý údeninami. Má delikátnu, veľmi povznášajúcu chuť, robí sa vo veľkom pomerne krátku dobu, podáva sa len s chlebom alebo bagetou. A čo je na ňom najúžasnejšie – vynikajúci je aj nastudeno. Prosto je to ideálne párty jedlo. Minimálna námaha a bombastický výsledok. Môžete si byť istí, že za vami budú celý večer chodiť ľudia a vypytovať sa na to fantastické kurča.
Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.