Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Ako obrázok

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Vyzerá ako ručne maľované. Je to mäso, no klame telom. Býva zázračne popretkávané bielym žilkovaním ako nejaký vzácny orientálny mramor. Plátok mäsa je na dotyk nezvyčajne krehký a poriadne schladený. Pri dotyku rukou sa totiž začne jemne rozpúšťať. Wagyu.

Dobré jedlo: Ako obrázok getty images Wagyu je krehučké a zároveň mimoriadne šťavnaté. Vyhľadáva sa najmä na prípravu japonskej špeciality sukiyaki alebo na prípravu stejku.

nesmie chýbať v žiadnej lepšej stejkárni. Kedysi to bola rarita, utešený mramorový zázrak, ktorý chcel každý ochutnať, no nie každý na to mal. Dnes, keď sa japonské hovädzie chová aj na amerických a austrálskych farmách, je wagyu dostupnejšie a aj častejšie videné. 

Mnohí si myslia, že wagyu je špeciálna sorta hovädzieho mäsa. V preklade však wagyu znamená jednoducho japonské hovädzie a v Japonsku sa pod týmto označením predávajú aj mäsá z plemien, ktoré nemajú to slávne žilkovanie. Chuťovo sú však tiež pomerne výnimočné. Ako teda vzniklo toto nevšedné hovädzie mäso, také jemné a vizuálne príťažlivé? 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite