Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Škriatok z Bangoru

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Čiernohnedé nevábne kúsky. Polihujú si na podnose a nenápadne vyčkávajú na svoju obeť. Kto ich pozná, siaha rovno po nich. Dobre vie, že ho čaká šialená jazda na chrbte trstinového cukru a horkej čokolády. Všade ich poznajú ako brownies.

Dobré jedlo: Škriatok z Bangoru getty images Na povrchu má brownie podozrivú škrupinu, ktorá vyzerá, akoby si mal na nej človek vylámať zuby. No všetko to klame vo všetkých ohľadoch.

na pohľad vyzerajú ako tvrdé, nepoddajné koláčiky. Akoby ich robila veľmi nezručná kuchárka: síce sú narezané na akési kocky, no okraje sú nerovnomerné, poprehýbané. Samotný koláčik vyzerá, akoby si naň niekto sadol a kuchárke ho bolo ľúto vyhodiť, tak ho predsa len ponúkla. 

Na povrchu má brownie podozrivú škrupinu, ktorá vyzerá, akoby si mal na nej človek vylámať zuby. No ono klame vo všetkých ohľadoch. Keď človek do neho zahryzne, nič sa mu nepoláme. Začne sa hebko zabárať do poddajného, takmer až vlhkého cesta plného cukru, orieškov a čokolády. Žiaden zápas s nepodarkom, ale čistá rozkoš. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite