Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.lifestyle
50 najlepších miest sveta: Rím pre pokročilých

50 najlepších miest sveta: Rím pre pokročilých

.ľuboš Fellner .lifestyle .cestovanie 12.12.2025

Na Rím potrebuješ dobré topánky a dobrú kreditku, hovorí môj sused Giulio Severini. Ak ste už toto úžasné mesto niekoľkokrát prebrázdili na vlastnú päsť alebo so sprievodcom, no neustále sa sem vraciate ako ja, mám pre vás tipy, čo objavovať.

Dobré jedlo: Terina – dar zeme

Dobré jedlo: Terina – dar zeme

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 12.12.2025

Malá pahorkatina, kus nádhernej zeme, ktorá dýcha tými najkrajšími tajomstvami. Stojí na stole, oddane rozhodnutá prijať svoj osud a skončiť v ústach dychtivých stravníkov. Nôž sa zaborí a krája hrubé krajce, ktoré poputujú na tanier. Volajú ju terina.

Vôňa, ktorá prežila dejiny: od starovekých rituálov po dnešné flakóny

Vôňa, ktorá prežila dejiny: od starovekých rituálov po dnešné flakóny

.bibiána Kristína Danitová .lifestyle .fenomén 05.12.2025

V časoch, keď dopriať si kúpeľ, bolo luxusom, ktorú väčšina okúsila len zopár ráz za život, ľudia hľadali spôsoby, ako sa starať o svoje telo – a voňať. Kým však prešli od esenciálnych olejov k parfémom v sklenených flakónoch, svet už voňal úplne inak.

50 najlepších miest sveta: Zamilujte sa v Benátkach

50 najlepších miest sveta: Zamilujte sa v Benátkach

.ľuboš Fellner .lifestyle .cestovanie 05.12.2025

Bohatá a mocná La Serenissima, najjasnejšia benátska republika, kedysi písala dejiny. Dnes sú Benátky mestom slávneho karnevalu, lásky, umenia, skvelého jedla a cestovateľov. Ako si naplánovať nezabudnuteľnú návštevu, pri ktorej objavíte ich utajenú krásu? Vydajte sa so mnou po stopách Marca Pola, Casanovu či Hemingwaya.

Dobré jedlo: Mikuláš z lekárne

Dobré jedlo: Mikuláš z lekárne

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 05.12.2025

Je skoré ráno, za oknami ešte tma. Zrazu vás však budia zvláštne zvuky. Najprv zaškrípanie postelí, potom vzrušený šepot a neskôr zbesilý dupot detských bosých nôh. Výkriky radosti a nadšenia zo zázraku. Hrabú sa v topánkach. A tam – čokoládový Mikuláš.

Dobré jedlo: Bajgle

Dobré jedlo: Bajgle

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 28.11.2025

Každý v Bratislave ich pozná, nejeden z nás si ich nesie zo svojich sobotných nákupov na jednom z trhov. V kaviarňach bývajú vyložené na významnom mieste. Pred dvadsiatimi rokmi ste ich však zohnali iba zázrakom. Gastronomický symbol Bratislavy – bratislavské rožky.

Dobré jedlo: Zelené zlato z antiky až k nám – pistáciový krém

Dobré jedlo: Zelené zlato z antiky až k nám – pistáciový krém

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 21.11.2025

Dnes na nás požmurkáva skoro z každého výstavného pultu v každej lepšej pekárni či pečivárni. Máva na nás zo šišiek, croissantov, dekadentne sa rozťahuje na rôznych tortách a číha ukrytý v rôznych bonbónoch či pečivách s náplňou. Pistáciový krém.

Dobré jedlo: Nájsť krásu v kaši

Dobré jedlo: Nájsť krásu v kaši

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 14.11.2025

Mnohí si myslia, že francúzska kuchyňa, to sú samé zložité a viacvrstvové recepty, do ktorých sa neoplatí ani púšťať. Plno prísad, nekonečný rad korenín, v kuchyni neporiadok a pri stole už len beznádej a vyčerpanie. To ale nepoznajú far breton.

Dobré jedlo: Tenulinká taliansko-americká klasika

Dobré jedlo: Tenulinká taliansko-americká klasika

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 07.11.2025

Už sa to nesie: krásny tenký plátok kuracieho mäsa, ktoré vyzerá pripravené na prírodno. Až kým sa do neho našinec nezahryzne. Na jazyku sa zrazu spojí delikátne krehké mäso s citrónovou vôňou a trpko pikantným chvostíkom kapár. Piccata.

Dobré jedlo: Pohorie z gaštanového pyré, Mont Blanc môže byť aj na zahryznutie

Dobré jedlo: Pohorie z gaštanového pyré, Mont Blanc môže byť aj na zahryznutie

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 31.10.2025

Gaštanové pyré – kto by ho nepoznal a neochutnal? Samozrejme, nie každému pripadá lahodné a okúzľujúce, mnohí nad ním ohŕňajú nosom. Pripadá im fádne a málo rafinované. Je však základom jedného z najstarších dezertov vysokej cukrárčiny, legendárneho zákusku Mont Blanc.