Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Platforma plan.art: Okysličovanie neprvoplánovou kultúrou

.marian Jaslovský .kultúra .kultúra

O nekultúre, ktorá vládne naším svetom, sa vzdychá, kde len oko dovidí a ucho začuje. Od skupiny dezo... rientovaných občanov až po úplne kultivované prostredia. Nečíta sa! Nevnímajú sa hodnoty! Nepozerajú sa kvalitné filmy! Nechodí sa na výstavy!

Platforma plan.art: Okysličovanie neprvoplánovou kultúrou boris nemeth Mariana Jaremková a Simona Prokopec Fochlerová, ktoré stoja za kultúrnym portálom plan.art.

a kto je na vine? Štát. A školstvo. Bez poradia. Lebo keby štát a školstvo chcelo, tak by to bolo úplne inak! No, nebolo. Pretože je to opačne. Aký štát si ľudia urobia, tak sa budú mať. A prvé kultúrne kvapky by mal aj tak človek dostávať v rodine od narodenia a nie od šiestich rokov v škole. To už je neskoro. Ale pravda je, že kultúra u nás ťahá za veľmi krátky koniec, ale to je už iný problém, nie školstva. Napríklad Slovákov ako takých.

Našťastie, sú ľudia, ktorí, skrátka, cítia, že každá kultúrna aktivita prekysličuje spoločnosť a nehovoria, kto by mal čo robiť, za čo byť zodpovedný a čo zaplatiť, ale chytia sa vecí sami. Bez nároku na peniaze. Len tak. Lebo je to potrebné. 

Kultúrny portál plan.art s podtitulom „neprvoplánovo o umení a kultúre“ je od 24. februára tohto roku novou súčasťou nášho kultúrneho ekosystému. Aj keď pôsobí ako projekt solídnej redakcie, sú za ním (zatiaľ) iba dve dámy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite