Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pohoda on The Ground - This is Heaven

.peter Bálik .kultúra .kultúra

Minulý rok sme mohli Pohodu hltať len zo vzduchu. Cez online sme si pozreli zopár zaujímavých koncertov a pobavili sme sa na Hessovi Jašterárovi, ako veštil z pexesa v letiskovej veži. Bol to fakt nezabudnuteľný okamih. Ale viete, ako je to s online koncertmi. Sú zábavné ako sledovanie rybiek v akváriu.

Pohoda on The Ground - This is Heaven BORIS NÉMETH

no minulý týždeň sme sa jej po dvoch rokoch mohli konečne dotknúť live. Na každom z piatich dní mohla byť len tisícka návštevníkov, bol to maximálny počet, čo umožňovali pandemické pravidlá, ale nakoniec to nevadilo. Tento rok dostal festival názov Pohoda on The Ground, čím nás jej organizátori ubezpečili, že akcia sa presunula z minuloročného Pohoda in The Air zo vzduchu na zem. Konečne sme mohli kráčať po rozpálenom betóne na nekonečnom priestranstve trenčianskeho vojenského letiska a nechať sa unášať priateľmi, dobrým jedlom a hlavne hudbou. To, že sme mohli jeden deň stráviť na letisku, treba brať ako malý zázrak. Počas druhej vlny sme ani nedúfali, že vôbec môže dôjsť k momentu, že stojíte pred pódiom, na ktorom hrá skupina. Okolo vás stoja ľudia bez rúšok a všetko je v úplnom poriadku.

BORIS NÉMETH

pohoda Under Ground

Pred festivalom sa výdatne testuje, všetci návštevníci musia mať negatívny test alebo Greenpass, aby sa mohli dostať dnu. Mišo Kaščák nedávno povedal, že Pohoda bude najbezpečnejším miestom na svete, kde zrážka s covidom bude takmer nemožná. Zatiaľ to platí. Testeri v unimobunkách na kraji areálu do piatka nezaznamenali jediného pozitívneho návštevníka. Za nepríjemnú paličku v nose to stojí, aj keď mladá hudobníčka, ktorá po zákroku slzila a gúľala očami, by počas pätnásťminútového čakania na výsledok tvrdila opak. Na vlastnej koži sme tak mohli pocíť, ako v najbližšej budúcnosti budeme chodiť na koncerty.

BORIS NÉMETH

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite