Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bude leto opäť bez festivalov?

.peter Bálik .kultúra ..festivaly

Vonku zúri pandémia, no slovenským festivalom nezostáva nič iné, len sa pripraviť na letnú sezónu a sledovať vývoj situácie. Čaká ich boj s časom, prísnymi hygienickými opatreniami, ale aj nevyspytateľným správaním tejto vlády.

Bude leto opäť bez festivalov? Boris Németh Takto si fanúšikovia užívali hudobný festival Pohoda v roku 2018. Či sa festivaly v tomto roku uskutočnia, teraz ešte nie je jasné.

spomínate si, kedy ste boli naposledy na koncerte alebo na festivale? Hádam, že teraz viacerí lovíte v pamäti. Muselo to byť už dávno. Možno v lete, keď sa na chvíľu uvoľnili pandemické opatrenia, no na začiatku jesene sa vírus vrátil v plnej sile. Ešte vtedy sa hovorilo, že na jar už bude dobre. Nie je. Koncerty sa opäť prekladajú a ohrozené je nielen festivalové leto, ale už aj tohtoročná jesenná sezóna. Zo súčasného pohľadu, keď nás drví nový druh vírusu a v nemocniciach denne zomierajú desiatky pacientov, to nevyzerá vôbec dobre, ale organizátori letných festivalov sú prekvapivo pomerne optimistickí. „Neviem si predstaviť ďalšie leto bez festivalov,“ hovorí šéfka Atmosféry Grétka Pavlovová.

odvážny plán Grape

Ak by šlo všetko podľa pôvodne avizovaného plánu, že seniori a rizikoví pacienti budú zaočkovaní začiatkom zimy, tento ročník Grape, naplánovaný na polovicu augusta, by sa dal stihnúť. Lenže realita je úplne iná. Vakcín je málo, očkuje sa pomaly a situáciu komplikujú nové mutácie vírusu. Ľudia z Grape nechcú sedieť so založenými rukami a čakať, ako sa situácia vyvinie, ale ponúkajú svoju pomoc pri vzniku veľkých vakcinačných centier, oslovili už mesto Trnava. Je to v ich v záujme. Čím rýchlejšie budeme zaočkovaní, tým je väčšia šanca, že Grape sa bude môcť uskutočniť v celej paráde.     

„Bavili sme sa, že aj pri tomto pribrzdenom scenári je reálne

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite