Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vstupenka do sveta pred covidom. Budeme s očkovacím pasom cestovať a chodiť na koncerty?

.tomáš Bakoš .spoločnosť

Vo svete rezonuje myšlienka na vytvorenie očkovacích pasov na covid. Tie by ľuďom mohli slúžiť ako priepustka do zahraničia či na koncert.

Vstupenka do sveta pred covidom. Budeme s očkovacím pasom cestovať a chodiť na koncerty? Chris Pizzello/Invision/AP/SITA V dobe pred pandémiou si obľúbená kapela Rolling Stones užíva koncert - ilustračné foto.

kedy sa svet vráti do starých koľají? To je otázka, ktorú si v priebehu pandémie každý aspoň raz položil. Vstupenkou do tohto sveta pred covidom, kedy sa cestovalo či chodilo na hromadné kultúrne podujatia, môže byť po novom očkovací pas na covid. Aj keď sa na Slovensku s očkovaním začalo len na Vianoce, vyzerá to tak, že priebeh očkovania je zatiaľ pomalý, je na mieste sa pýtať, ako to môže s očkovacím pasom fungovať. 

Posledné dni sa diskutuje o digitálnom očkovacom pase, ktorý potvrdí, či bol človek proti koronavírusu zaočkovaný. Ten potom môže slúžiť ako vstupenka pre cestovanie či na hromadné kultúrne podujatia. Vo svete sa spustilo niekoľko projektov, ktoré majú viesť k vytvoreniu očkovacích pasov, pomocou ktorých by sa ľudia mohli preukázať po celom svete. Ako budú očkovacie pasy fungovať a budeme môcť vďaka nim ísť na Pohodu či slobodne cestovať?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite