Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štyrikrát o živote po živote

.peter Bálik .rudi Rus .kultúra .hudba

Sólové albumy sú bežnou súčasťou popmusic. Nahrávajú ich zvyčajne hudobníci, ktorých skupiny majú za a.) celozávodnú dovolenku, b.) ich členovia sú dohádaní na život a na smrť, c.) keď sa ich skupina rozpadne. Najhoršie sú na tom tí, ktorým sa prihodí posledná alternatíva.

Štyrikrát o živote po živote VALENTIN FLAURAUD/EPA–EFE/PROFIMEDIA Jack White nikdy nechcel byť sólistom, vždy bol presvedčený, že celý život strávi vo svojej skupine The White Stripes, ktorú založil spolu so svojou bývalou ženou Meg.

aj keď sa akokoľvek snažia, ich hudba bude vždy porovnávaná s bývalou kapelou a aj keď sa akokoľvek snažia, nikdy sa im nepodarí prekročiť svoj tieň. Členovia The Beatles by vedeli rozprávať. V histórii popmusic je aj zopár prípadov, keď hudobníci zobrali rozpad svojej kapely ako novú  príležitosť. Ich príbehy sú dôkazom, že život po živote skutočne existuje.    

mušketa Jacka Whitea

Hudba Jacka Whitea má mnoho podôb. Poznáme ho ako frontmana The White Stripes, kumpána z The Raconteurs či spievajúceho bubeníka z Dead Weather. No ak skutočne chceme vedieť, kým Jack White je, musíme sa pozrieť na jeho sólovú tvorbu. Americký hudobník ale nikdy nechcel byť sólistom. Bol presvedčený, že celý svoj život strávi vo svojej skupine The White Stripes, ktorú založil so svojou bývalou ženou Meg. Medzičasom si odbehol všelijakým bočným projektom, ale červenobiele duo považoval za svoj dom, kde sa cíti dobre. 

White Stripes boli skvele zladená úderka s dokonalým imidžom, ktorá do rockovej hudby vniesla radosť z blues, zahrané mladíckym zápalom, ale zároveň aj novátorským prístupom. Lenže Meg mu jedného dňa povedala, že končí. Dôvodom bol jej krehký psychický stav a Jack, ktorý sa vždy cítil súčasťou gangu, sa zrazu ocitol ako povestný „kůl v plotě“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite