Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Speváčka Aneta Langerová: Bez kultúry si život neviem predstaviť

.peter Bálik .kultúra

Česká speváčka Aneta Langerová v rozhovore pre .týždeň hovorí o spoločnom česko-slovenskom EP* Konečně s chalanmi z Korben Dallas, s ktorými by na jeseň mala vyraziť na turné, ale aj o pripravovanom novom albume a živote v koronových časoch.

Speváčka Aneta Langerová: Bez kultúry si život neviem predstaviť Tomáš Benedekovič Aneta Langerová v júli vydala EP Konečně s kapelou Korben Dallas.

ako ste sa dali s Korben Dallas vlastne dohromady?

Kapelu Korben Dallas som poznala jedného krásneho dňa, keď mi chlapci ponúkli spoluprácu na piesni s názvom Sen. Hneď po prvom vypočutí se mi páčila, pustila som si aj ich ďalšiu tvorbu a bola som veľmi milo prekvapená. Súhlasila som a českoslovenký sen sa realizoval v doprovode Symfonického orchestru Slovenského rozhlasu a následné predstavenie piesne na festivale Pohoda túto spoluprácu ešte umocnilo. 

ako by ste zhodnotili skupinu Korben Dallas. Čo sa vám na nich páči? V čom sú pre vás tak výnimoční, že s nimi tak radi spolupracujete?

Chalani mi boli od začiatku sympatickí. Ich hudba i texty sú originálne, vyspelé, cítím z nich určité zmierenie, pravdivosť, nesú v seba nadhľad, ktorý je dôležitý pre život kohokoľvek z nás. Tiež sa mi páči farba hlasu speváka Juraja Benetina. Jeho výraz je prirodzený a uveriteľný. Najdôležitejšie ale je, že sa navzájom môžeme niečím obohatiť a rozumieme si. 

s Korbenmi ste najprv nahrali singel Sen. Je to taká česko-slovenská bondovka. V porovnaní s prvou spoluprácou, ako prebiehalo nahrávanie tohto EP? 

Bol to oveľa rychlejší proces. Juraj a Lukáš tvoria skvelú tvorivú dvojicu. Je až neuveritelné, že za tak krátku dobu vzniklo všetkých šesť piesní. V štúdiu sme boli stále spolu v malej miestnosti. Všetko, čo som spievala, akoby chalani spievali ticho so mnou, a naopak. V druhej fáze nahrávania sa k nám pripojila Dorka Barová, ktorá hneď niekoľkým pesničkám dodala svoj nezameniteľný hlas a krásny zvuk violoncella. Na pokračovanie našej spolupráce po piesni Sen sme s chalanmi čakali niekoľko rokov, a tak som rada, že náš sen sa konečne naplnil a môžeme stáť na pódiu bok po boku. 

váš brat mi povedal, že v súčasnosti dokončujete nahrávanie nového albumu. Ako sa vám darilo pracovať na oboch projektoch zároveň?

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite