Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Iba denníčky?

.eva Čobejová .kultúra .zásah

Vlani na jeseň vyšla nová kniha českej autorky zo známej disidentskej rodiny. Tereza Boučková, dcéra Pavla Kohouta, nazvala svoju poslednú knihu nie celkom originálne či príťažlivo: Život je nádherný. 

je to pokračovanie silne autobiografického príbehu z jej dvoch predchádzajúcich kníh: Indiánskeo behu a Roku kohúta, z ktorého sa predalo takmer 57 000 výtlačkov.

Prvá kniha bola o nadšení zo zakladania rodiny a z adoptívnych detí, druhá kniha o totálnom sklamaní a veľkom trápení rodičov. Adoptovaní rómski chlapci neskončili školy, nezaložili si rodiny, vyhýbali sa práci, okrádali príbuzných a žijú kdesi na ulici. Boučková sa dočkala pochvaly za odvahu, autenticitu, silnú tému. Ale prišla aj kritika. Najmä sociálni pracovníci autorku obviňovali, že výchovne zlyhala a svojou knihou odrádzala od adopcie rómskych detí. Ja som všal presvedčená o tom, že tých, ktorí naozaj túžia po náhradnom rodičovstve, Boučkovej kniha neodradila. Ale určite poskytla alibi tým, čo sa adopcie boja alebo ju neuznávajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite