Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cena Dominika Tatarku pre Balogha a Štrassera

.anton Vydra .kultúra

Tento rok získali Cenu Dominika Tatarku dvaja autori: Alexander Balogh a Ján Štrasser. Tá cena je dôležitá, lebo nás spája s myšlienkovým svetom, ktorý je stále hodnotný.

Cena Dominika Tatarku pre Balogha a Štrassera Peter Maďar/SITA Zľava: Držiteľ ceny Dominika Tatarku za rok 2016 Dominik Balogh, literárny vedec a politik Peter Zajac a spisovateľ a publicista Ján Štrasser počas odovzdávania Ceny Dominika Tatarku za rok 2016.

konzervatívny inštitút Milana Rastislava Štefánika udeľuje každoročne Cenu Dominika Tatarku za literárne dielo, ktoré vyšlo v predošlom roku a nadväzuje na ideu humanizmu a Tatarkovo duchovné posolstvo. Tento rok ju získali novinár Alexander Balogh a spisovateľ Ján Štrasser. Balogh za biografický portrét Ján Langoš: Strážca pamäti a Štrasser za knihu rozhovorov o dobe a ľuďoch František Mikloško.

Dominik Tatarka sa stal emblematickou postavou človeka, ktorý vzdoruje rozpoznanej nespravodlivosti totalitného režimu. Áno, je za to prenasledovaný, je za to znevýhodnený, je utláčaný a štvaný.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite