Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Para venuje nový album všetkému okolo nás

.samuel Ivančák .kultúra .kultúra

Album Pre všetko okolo nás prináša desať skladieb. Niektoré z nich už z éteru možno poznáte. To okolo nás, Stane sa alebo Na ceste sa stali kľúčovými ukážkami novej zbierky piesní a dostatočne na ňu navnadili pozornosť poslucháčov. Vôbec však nezaostávajú ani ostatné piesne, na ktorých sa výraznou mierou spolupodieľal aj staronový člen Matej Starkov a roly ďalšej producentky a autorky sa zhostila aj Jana Kirschner.

Para venuje nový album všetkému okolo nás PRESSFOTO VIKTOR CICKO Skupina Para pózuje na obal nového albumu Pre všetko okolo nás.

postupne a pomaly

Nový album vznikal niekoľko rokov na rôznych miestach – na chalupe, v nahrávacom štúdiu, skúšobni či v neskorých nočných hodinách u Matúša Valla v obývačke. Celkom nepochybne aj toto nenáhlivé tempo prispelo k tomuto slušnému výsledku. Nové piesne začal Matúš Vallo pôvodne písať s Matejom Starkovom, bývalým členom kapely, ktorý je zároveň spoluautorom skoro všetkých nových skladieb vrátane hitu To okolo nás, ktorá minulý rok získala cenu za skladbu roka v Radio_Head Awards a tiež cenu SOZA.

Jana Kirschner svoju povesť a renomé uznávanej hudobníčky na novinke Pary potvrdila svojou tvorivou účasťou hneď na niekoľko spôsobov. „Náš tvorivý proces s Matúšom prebiehal tak, že vždy keď som sa objavila v Bratislave, sme sa na chvíľu stretli. A keďže to bolo väčšinou po mojich koncertoch, tak sme sa stretávali naozaj v absurdných nočných časoch. Niekedy som spala dve-tri hodiny a potom utekala na prvé ranné lietadlo do Londýna, aby som mohla zaniesť deti do školy. Bolo to náročné, ale po každej takejto session sme cítili obrovský posun a veľa energie,“ hovorí o spolupráci pri tvorbe. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite