Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aká tenká je hranica medzi láskou a zločinom?

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Od detstva sa učíme rozoznávať dobro od zla. Väčšinou by sme ich mali vedieť rozlíšiť. Je vzťah študentky a jej stredoškolského učiteľa morálny? Je žiačka obeťou, ak potlačila nepríjemné pocity, aby mohla prežívať svoj romantický príbeh?

Aká tenká je hranica medzi láskou a zločinom? facebook/my dark vanessa

román Ty krásna, temná Vanessa od debutujúcej spisovateľky Kate Elizabeth Russellovej je sondou do takého vzťahu. Ponúka veľa podnetov na zamyslenie. O rodine, ktorá niečo tušila i vedela, o priateľoch, ktorí nevideli skutočné problémy ukryté za zdanlivým príbehom lásky, a o tých, ktorí zatvárali oči pred realitou a nečinne sa prizerali. 

Obraz žiačky a profesora patrí medzi obľúbené motívy popkultúry. Častokrát je takýto vzťah vykreslený ako romantický príbeh zakázanej lásky. Môžu si byť partneri skutočne rovnocenní? Neťahá jedna strana za kratší koniec, pretože jej chýbajú skúsenosti toho druhého a nie je tak emočne vyspelá? 

láska spoza katedry 

Vanessa, samotárska študentka internátnej školy, začala chodiť na hodiny anglickej literatúry do triedy Jacoba Stranea. Ona má pätnásť. On štyridsaťdva. Dvadsaťsedemročný vekový rozdiel učiteľovi nezabránil, aby si začal so študentkou. Od nenápadných náznakov postupne prešiel po letmé dotyky. Dával jej čítať knihy, ktoré mu ju pripomínajú. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite