Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

The Rolling Stones: Čaro rozbitých výkladov

.rudi Rus .kultúra .hudba

Malo by nám všetkým viac záležať na tom, aký svet tu zanecháme pre Keitha Richardsa. Áno, aj takýto humor s jemným ekologickým posolstvom môže dokresľovať kultúrny fenomén, ktorým je bezpochyby zdanlivá nesmrteľnosť The Rolling Stones. Britská rock’n’rollová legenda vydala na konci októbra až pozoruhodne kvalitný nový album Hackney Diamonds.

The Rolling Stones: Čaro rozbitých výkladov SCOTT GARFITT/INVISION/AP/SITA 6. september 2023, Londýn: Ronnie Wood, Mick Jagger a Keith Richards predstavili Hackney Diamonds počas interview s Jimmym Fallonom.

kým Richards, gitarista, skladateľ a dlhé roky tá temnejšia tvár povestného tvorivého tandemu Jagger – Richards, oslavuje osemdesiatku až v decembri, ikonický frontman Mick Jagger si pripísal ôsmy krížik už počas leta. Presne pred tridsiatimi rokmi sa Američania tešili, že konečne majú prezidenta, ktorý je mladší ako spevák The Rolling Stones. 

Bolo to v čase nástupu Billa Clintona do úradu. A hoci je vekový rozdiel medzi Jaggerom a súčasným prezidentom Bidenom veľmi malý (iba pár mesiacov), táto konštanta platí dodnes. Hoci, pri počúvaní nového albumu Valiacich sa kameňov nejednému fanúšikovi napadne, že toľko nespútanej energie a tvorivej divokosti môže britským veteránom iba závidieť väčšina dnešných tínedžerov, utrápených z neistej budúcnosti a klimatických úzkostí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite