Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zora Bútorová: Zuzana Čaputová na ceste

.zora Bútorová .komentáre .téma

Prešlo iba zopár hodín od chvíle, keď nám hlava štátu oznámila, že jej pôsobenie nebude trvať dlhšie ako päť rokov. Z reakcií mienkotvorných osobností, zamýšľajúcich sa nad príčinami tohto rozhodnutia, zaznieva vďačnosť, úcta a rešpekt, ale aj smútok a sklamanie.

a vari najsilnejšie kritika stavu politickej kultúry, ktorý sa pod rozhodnutie našej najdôveryhodnejšej predstaviteľky politického života podpísal. Znepokojenie nad ďalšími vyhliadkami liberálnej demokracie vo viacerých reakciách vyúsťuje do apelu na väčšiu občiansku zodpovednosť každého z nás. V geniálnej skratke to azda najvýrečnejšie vystihol Shooty v Denníku N, ktorý „prekonvertoval“ slávny predvolebný plagát poľskej Solidarity s Garym Cooperom z roku 1989 na výzvu našej prezidentky: „Aj ty môžeš zachrániť demokraciu!“

Žiada sa mi preto vysloviť sa trochu osobnejšie.

Je 21. jún. V tento najdlhší deň v roku sa pred 50 rokmi narodila malá Zuzka, z ktorej vyrástol celkom mimoriadny úkaz. U nás doma bývajú narodeniny detí príležitosťou potešiť sa z daru rodičovstva a spomenúť si aj na starých rodičov a ľudí, ktorí zohrali v živote našich detí dôležitú úlohu. A tak teraz s pohnutím myslím na rodičov našej prezidentky i ďalších blízkych, ktorí pri nej stáli a stoja. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite