Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slavomíra Henčeková: Ako (ne)manipulovať voľbami

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Všetci už vieme, že nás čakajú predčasné parlamentné voľby. V obci Haluzice sa budú ale konať aj nové voľby starostu a voľby do obecného zastupiteľstva, pretože tie boli vyhlásené za neplatné. Mám v tom prsty, tak vám porozprávam, ako to bolo.

kým si parlament robí, čo chce, dobré veci neodklepne, ale kvôli interrupciám si pokojne nenechá schváliť program celej schôdze, v tom istom meste, len pár ulíc ďalej, na Najvyššom správnom súde SR je všetko inak.

Nedávno som tu písala o volebných obyvateľoch, teda dočasných obyvateľoch prihlásených na trvalý pobyt v malej obci len na čas volieb očividne za účelom ovplyvnenia ich výsledku. Podali sme za Občiansku konzervatívnu stranu (OKS), ktorá neuspela vo voľbách do obecného zastupiteľstva, a za kandidátku na starostku za túto stranu, ktorá taktiež neuspela, volebnú žalobu. Najvyšší správny súd tej žalobe vyhovel a vyhlásil voľby starostu a voľby do obecného zastupiteľstva za neplatné. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite