Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slavomíra Henčeková: Volební obyvatelia

.slavomíra Henčeková .komentáre .názor

Dnes to bude o jednej malebnej dedinke s prekvapivým nárastom počtu obyvateľov v čase volieb. Zdá sa, že niekde sa leje volebný asfalt, inde sa zase vyroja volební obyvatelia ako huby po daždi. A romantici ako ja stále dúfajú, že spravodlivosť existuje a prinesie ju súd.

tam, kde Eduard Heger hľadal bájnu 76-ku, vznikalo Jablko, ale aspoň nie jablko „džendžeru“, piesok sa lial a voda sypala, ľud bol pobúrený z toho, že sa športovkyňa vyjadrila nekultúrne, a tak ju prestal oslavovať, a štát stále vymáhal peniaze od ľudí v štátnej karanténe, jeden súd, ktorý profesionalitou ako keby ani nepatril do našej zábavnej krajiny, skúmal jednu volebnú žalobu. 

Pripomeňme si, že na konci októbra sa konali komunálne voľby a voľby do VÚC. A pripomeňme si aj to, v akej krajine žijeme a že podvádzanie je u nás národným športom. Priamo platiť niekomu za hlasy je už nemoderné, a predsa len dosť rizikové, falšovať hlasovacie lístky je trochu nápadné a tiež dosť rizikové, ale existujú aj iné spôsoby, ako ovplyvniť voľby.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite