Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Dzurindova voľba

.peter Zajac .komentáre .komentár týždňa

Julo Satinský s nami roky chodil s vervou na občianske kluby po celom Slovensku, ale jedného dňa poctivo povedal: „Chlapci, ja vás mám rád, ale Dzu-Dzu má percentá. “ A oddriftoval.

mikuláš Dzurinda bol na Slovensku najúspešnejším ponovembrovým politikom. Slovensko vstúpilo do NATO a Európskej únie a začalo robiť reformy. Bola to hviezdna hodina slovenských think tankov. Veľké reformy mohli vzniknúť len v spolupráci odborníkov a politikov. Keď spolupráca začala chátrať, bolo jasné, že nijaké veľké reformy už na Slovensku nevzniknú. Ivan Mikloš zaštiťoval ekonomické reformy. Rovnú daň sme prevzali z českej ODS, ktorá ju našla na Novom Zélande. Skupina okolo Petra Gondu o nej rozsiahlo diskutovala na pôde Konzervatívneho inštitútu ako s ponukou pre politikov DS, KDH a DÚ. Slovensko sa z čiernej diery Európy stalo tatranským tigrom, ktorý sa postupne scvrkol na revúcu karpatskú myš. 

V druhom volebnom období Dzurindova vláda spustila robustnú zdravotnú reformu Rudolfa Zajaca a jeho spolupracovníka Petra Pažitného. Reformu vzdelávania, ktorá sa dlho nehýbala, sme pripravili spolu so Zuzanou Zimenovou pre KDH, práve keď padla Dzurindova druhá vláda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite