Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koho kryjú minister Vlčan a šéf PPA Kiss a prečo?

.patrik Magdoško .komentáre

Neslávne známa Poľnohospodárska platobná agentúra (PPA) sa znovu dostala do pozornosti verejnosti a časom sa pravdepodobne dostane aj do pozornosti polície.

za minulých vlád sa eurofondy, o ktorých táto inštitúcia rozhodovala, prideľovali farmárom na poľovníckych chatách a v drahých reštauráciách. Ak sa potvrdia podozrenia, ktoré sa v posledných dňoch objavili, tak to, čo sa na PPA deje, dopadne ako kladivo na mnohých slovenských farmárov a v konečnom dôsledku poškodení aj renomé tejto „protikorupčnej" vlády. 

Kauza Dobytkár je vážnym varovaním pre inštitúcie EÚ a dodnes má dopad na krátenie eurofondov pre farmárov. Ide o desiatky, možno stovky miliónov eur. o ktoré Slovensko prichádza. Prebiehajúci súdny proces v kauze „Dobytkár“ ostro sledujú nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Teraz sa hrá o to, či sa slovenskej justícii podarí aktérom tejto kauzy dokázať rozsiahle machinácie a rozkrádanie eurofondov a či vinníci budú potrestaní. 

Podstatným zdrojom, z ktorých čerpali vyšetrovatelia dôkazy je samotná Poľnohospodárska platobná agentúra. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite