Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Politici si zaslúžia jednu otcovskú...

.jozef Mathia .komentáre

Výchova, ktorú som dostal od svojich rodičov, ma veľmi ovplyvnila. Môj otec bol veľmi zásadový, cieľavedomý a prísny, ale zároveň férový chlap. Čo povedal, to platilo. Vždy vedel kedy a ako má zasiahnuť, keď som vybočil zo správneho chodníka a ja som ho plne rešpektoval. Okrem náročného otca tu bola a chvalabohu stále je, aj moja mama. Mamy sú síce omnoho viac emotívnejšie, ale keď išlo o zásady, bola rovnocenná otcovi.

prečo to spomínam a prečo sa k tomu vraciam? Rodičia ma totiž naučili držať sa troch zásad, ktoré nielen že platia pre osobný život, ale mali by platiť aj v politike a manažmente.

  1. Bez tvrdej a systematickej práce sa nedá dosiahnuť úspech
  2. Stanov si priority, ktoré majú dlhodobý zmysel
  3. Aj keď psi brešú, karavána ide ďalej, inými slovami drž sa svojich priorít aj keď nemusia byť práve populárne

Bohužiaľ, sledujúc slovenskú politiku a najmä zdravotníctvo, tieto princípy uplatňuje pri spravovaní vecí verejných len veľmi málo lídrov. Rozhodnutia sa tu robia zbrklo, sú nepredvídateľné, stoja nás všetkých veľmi veľa verejných zdrojov, ale aj námahy im vôbec porozumieť. Za posledné desiatky rokov sme ako spoločnosť spravili výrazný posun. Keď však sledujem dianie okolo seba posledných pár rokov, prestávam rozumieť kam ako spoločnosť a štát smerujeme. 

Nehovoriac o tom, veľká časť politikov a ani voličov nerozmýšľa, kde táto krajina bude o pár rokov a chýba im akákoľvek vízia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite