Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.téma
.týždeň

Jeho morálny zápas

. .časopis .téma 10.01.2009

Ako prezident urobil George Bush mnohé chyby. No medzi mnohými Američanmi si získaval rešpekt postojmi v oblasti takzvaných kultúrnoetických tém.

.týždeň

Smoliar a jeho Big Government

.martin Hanus . .časopis .téma 10.01.2009

Dnešné hodnotenia Bushovej éry, a to aj zo strany mnohých spriatelených republikánov v USA, vyznievajú veľmi nelichotivo.Netreba však zabudnúť, že George Bush je predovšetkým smoliar. Heslá: al-Káida, hurikán Katrina, finančná kríza...

.týždeň

Ako zlyhal náš prezident

.tom Piatak . .časopis .téma 10.01.2009

O tom, že George Bush v úrade prezidenta zlyhal, niet pochýb. Úrad opúšťa s najnižším ratingom podpory, aký bol kedy nameraný. Američania vo veku 18 až 30 rokov, ktorí počas prezidenta Busha „politicky dospeli“, sú z republikánskej strany rozčarovaní a výsledkom je, že sa stali silnou voličskou základňou demokratickej strany.

.týždeň

Moja cena za Irak

.vladimír Palko . .časopis .téma 10.01.2009

Spojené štáty americké boli pre mňa za komunizmu nádejou na budúcu slobodu. Ani po roku 1989 som asi desaťročie nemal s politikou USA žiadny problém.

.týždeň

Náš postoj sa oplatil

.mikuláš Dzurinda . .časopis .téma 10.01.2009

Nad cenou, akú som zaplatil za podporu vojny v Iraku, som hlbšie nerozmýšľal. Jednak je mi jasné, že sa to nedá odmerať, jednak – a to je podstatné – Irak bol a je pre mňa vecou vernosti hodnotám a vecou princípu, nie kalkulácie.

.týždeň

Good Bye, Bush

. .časopis .téma 10.01.2009

Byť prezidentom USA je nevďačná úloha. Ak sa svetu darí, pripisuje sa to svetu. Ak sa nedarí, na vine je Amerika. George W. Bush prišiel v januári 2001 do svojho úradu s cieľom viac sa starať o vlastnú krajinu a menej o veci, ktoré môžu riešiť iní.

.týždeň

Rozlúčka s korunou

.marcel Pecník . .časopis .téma 03.01.2009

V súčasnosti žije celá spoločnosť najmä menovou reformou, ktorá ukončí platnosť slovenskej koruny ako peňažného platidla v Slovenskej republike. Od 1. januára nosíme v našich peňaženkách eurá a centy.

.týždeň

Dvojkríž na eure

.robert Žitňanský . .časopis .téma 03.01.2009

Úderom silvestrovskej polnoci sa začal nový deň, nový rok a nová éra v živote našej krajiny. Slovenská koruna po šestnástich rokoch definitívne odchádza do skartovačiek a Slovensko sa stalo šestnástou krajinou eurozóny.

.týždeň

Čo bol zlatý vek slovenských dejín?

. .časopis .téma 13.12.2008

Slovenský verejný život v poslednom čase ovládli hádky o naše dejiny. Premiér popudil mnohých historikov, keď hovoril v súvislosti s našimi slovanskými predkami z čias Veľkej Moravy o starých Slovákoch a časť verejnosti zhíkla, keď za svoje historické vzory vyhlásil Jánošíka či Alexandra Dubčeka.

.týždeň

V čom prekvapili?

.peter Schutz . .časopis .téma 07.12.2008

Jedna vlastnosť či črta vládnej koalície, o ktorej sa dá povedať, že prekvapuje, je disciplína, sebaovládanie sa v situáciách, kde to v prípade Smer-SNS-HZDS nie je až také prirodzené.