Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nechcem kydať na bulvár

.eva Čobejová .časopis .téma

Dve švagriné sa rozprávajú o bulvári – herečka Michaela Čobejová a redaktorka .týždňa Eva Čobejová.

.miša, ty dávaš často rozhovory pre rôzne lifestylové časopisy a občas aj pre bulvár. Mám pocit, že ti to robí aj celkom dobre, nie?
(Smiech.) Je veľmi ťažké sa tomu vyhnúť. Keď robíš takú prácu – teda, že si v šoubiznise – tak to nemôžeš odmietať. Jedno s druhým súvisí. A ja chcem byť k ľuďom slušná, takže veľmi ťažko sa mi odmieta, keď mi niekto zavolá a poprosí ťa o rozhovor. .keď si ako herečka často v bulvári a v lifestylových časopisoch, tak ťa potom aj radšej obsadia do televízneho seriálu, lebo si prosto populárnejšia. Funguje to tak?
Bola som svedkom rozhovoru, kde sa jedna produkčná firma bavila o obsadení hlavnej postavy
<//strong>v seriáli. Padlo tam jedno meno herečky, ktorá nie je známa z bulváru. Argument, prečo ju neobsadiť, bol, že ju nikto nepozná. .máš ako seriálová herečka v zmluve, že musíš spolupracovať s bulvárom?
Nie. Nie je to tak, ale očakáva sa to od nás. A ja viem, že keď robím televízny seriál v Markíze a Nový Čas je jej partnerom, tak musím spolupracovať. Je ťažké odmietnuť to zamestnávateľovi, ktorý ma živí. Keď som jedno obdobie odmietla dávať rozhovory Novému Času, tak mi z PR oddelenia Markízy volali, že im mám dať rozhovor, že sa nemusím báť, že určite bude pozitívny. .to ti PR oddelenie vedelo zaručiť, že rozhovor vyznie pozitívne?
Áno, sú tam isté dohody. Ja som totiž vtedy odmietala komunikovať s Novým Časom a polroka som im nedvíhala telefon. To bolo po tej afére s fotkami... .nový Čas vtedy napísal, že si im deň po pôrode ponúkala za peniaze fotografie svojej čerstvo narodenej dcéry. Mala si dôkazy, že si nič také neurobila – keďže si prvé dni po ťažkom pôrode bola pripútaná k posteli, izolovaná a dokonca si nemohla telefonovať. Ako príbuzní sme sa vtedy informovali, kde sa tá informácia v Novom Čase vzala a oni priznali, že si ju vymysleli. Napriek tomu si sa s nimi nesúdila. Prečo?
Lebo som sa s tebou o tom radila. (Smiech.) V tomto mám dobrých poradcov. No a v Novom Čase potom vyšlo ospravedlnenie, to sme dosiahli aj bez súdu. Lebo súdiť sa s bulvárom – na to nemám nervy. Ani sa mi to nechce. Mne je v podstate jedno, čo o mne bulvár píše. Nemôžem povedať, že by ma to hnevalo. Hoci moja mama to veľmi prežíva a je úplne zrútená, keď o mne napíšu, že som arogantná. Neviem ju naučiť, že to musí ignorovať. .ale keď Plus 1 deň napísal, že chceš dostať do postele svojho partnera z Let´s Dance Tomáša Surovca, to ti nebolo jedno, lebo to ubližovalo celej našej rodine.
Áno, ale veď ty si mi vtedy povedala, že to mám nechať tak, že sa nemám s nimi vláčiť po súdoch. Navyše, oni to napísali tak, že tam dali otáznik, nenapísali to ako fakt, iba že sa o tom špekuluje. A tak by sme to nevyhrali, lebo oni sa vlastne len pýtali, či to tak náhodou nie je. .vtipné bolo, že pár dní po tom, čo vyšiel ten článok v Pluske, prišiel za tvojím mužom zástupca ich vydavateľstva a pýtal od neho inzerciu do jedného z ich časopisov.
Áno, a Ivan im inzerciu nedal. Aj takto sa to dá riešiť. .ale minule si bola z jedného článku v bulvári smutná.
Áno, keď vyšiel článok, že sa nenávidím so svojou priateľkou Dianou Mórovou. Urobili so mnou síce rozhovor, ale z neho nepoužili nič, a napísali článok, z ktorého vyznelo, že Diana je hyena a ja ju neznášam. Vtedy som sa ohradila a vyšlo aj ospravedlnenie. Aj teraz o mne vyšiel článok, že vyhadzujem zo seriálu mladé herečky. No totálne klamstvo. Ale čo s tým mám robiť? Nemám ani čas sa tým zaoberať, veď ja musím variť, starať sa o dieťa, robiť svoju prácu. .sú medzi bulvárnymi novinármi slušnejší a menej slušnejší? Rozlišuješ to nejako?
Oni sú všetci slušní, a ja ani nemám pocit, že mi chcú ublížiť. Najprv ma vždy pochvália, ako dobre vyzerám, to je taká taktika, aby si ma získali. Už mi je to aj smiešne, lebo viem, kam to ťahajú a potom už aj ja viem, kam ten rozhovor chcem dotiahnuť ja. Ale niekedy mi vôbec nezavolajú. Ani teraz, keď o mne napísali v Star, že vyhadzujem mladé herečky, mi nezavolali, poslali iba sms, čo si o tom myslím. Napísala som ironickú odpoveď, a tá redaktorka mi odpísala, že chápe moju ironickú odpoveď a že je jej to ľúto. .čo jej bolo ľúto?
Ja si myslím, že to bola taká objednávka, napísať, že som arogantná. Mám pocit, že niekedy si v redakcii povedia, že napíšme o nej hocičo. A keďže ľudia radšej čítajú negatívne veci o populárnych ľuďoch, tak to musí byť niečo také. Emília Vášáryová mi raz dala jednu radu: že by som si mala niekoho najať a dať tých, čo klamú, zbiť. (Smiech.) Neviem, či by to pomohlo. .ale ten bulvár napokon potrebuješ. On vlastne zvyšuje tvoju cenu na televíznom trhu.
Nie som si tým taká istá, Emília Vášáryová vyhrala OTO ako najobľúbenejšia herečka, a v bulvári takmer nebýva. .v tejto branži si už takmer dvadsať rokov. Čo sa zmenilo v bulvári?
Pred takými desiatimi rokmi, keď sa nenakrúcali seriály ani filmy, sme my herci boli takmer neznámi a bulvár o nás nemal ani záujem. Väčšinou sa pretriasali moderátorky a my sme mali pokoj. Ale ako nastúpili seriály, tak sme pre bulvár zaujímaví. .čo si vlastne myslíš o bulvári?
Vieš, mne je odporné, keď tí, čo sú najviac v bulvári, naň aj najviac kydajú a cítia sa dotknutí, že o nich bulvár nepriaznivo píše. Ja sa nechcem dostať do tejto pozície. Preto nechcem byť tá, čo bude hovoriť, že bulvár je fuj. .čítaš bulvár?
Áno, čítam, ale len keď tam píšu o mne. Ostatní ma nezaujímajú, s výnimkou Ivety Bartošovej. (Smiech.)
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite