Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vážení čitatelia,

.štefan Hríb .časopis .editorial

blíži sa koniec roka a s ním aj rozhodovanie mnohých z vás, či si predplatíte .týždeň. Rozhodnite spravodlivo, či vám prinášame zmysluplné čítanie, ale dovoľte mi ešte niečo dodať.

Vážení čitatelia, Natália Ložeková / natalialozekova.sk

rok 2016 bol pre tento časopis výzvou zvonku i zvnútra.

Bol to prvý rok .týždňa bez Jura Kušnierika. Stratili sme tiež kolegov, ktorí sa rozhodli pre kresťanský portál a obmenili sme aj časť nášho vydavateľstva. Nebolo to ľahké.

Bol to však i rok nových kolegov. Nedávnu zrelú reportáž dvoch z nich o boji s korupciou v Rumunsku a tiež viaceré naše nové vydavateľské počiny považujem za dôkaz dobrej voľby. Ide to.

Výzvy zvonku v roku 2016 boli však pre nás rovnako vážne. Uviaznutie Slovenska v korupcii, ktorú krotko legitimizuje už aj Most, a súčasne viacero nevoliteľných strán opozície zvádzalo na beznádej a cynizmus. A dianie vo svete, najmä nedohoda na utečencoch, brexit a nevypočítateľné správanie Trumpa, oslabovali súdržnosť Západu, a teda aj garancie našej slobody. Navyše, brexit aj Trump nepadli z neba, sú aj dôsledkom chýb európskych a amerických lídrov – a zvádzajú preto k pocitu, že niet alternatívy k aktuálnemu triumfu pudov a hrubosti.

To všetko si uvedomujeme. Ale existuje aj iná perspektíva toho istého sveta. Vidíme krásne snaženie mladých ľudí, ktorí sa zastali Zuzany Hlávkovej, prišla iniciatíva viacerých osobností, ktoré chcú vstúpiť do politickej súťaže a vrátiť Slovensko jeho občanom, a z hľadiska Západu je kľúčová Angela Merkel, jej rozhodnutie pokračovať a stále vysoká podpora voličov.

Nič nie je rozhodnuté, všetko máme ako Slovensko aj ako Západ stále v rukách. A teraz moja prosba: aby sme mohli svojím skromným dielom v tomto nekončiacom sa spore o slobodu a citlivosť aj v roku 2017 prispieť, potrebujeme vašu pomoc. Prosím vás preto, aby ste si predplatili tlačený .týždeň a zvážili aj náš spoločný predplatiteľský balíček s Denníkom N.

Ak tak urobíte, za celú redakciu vám garantujem, že aj budúci rok urobíme v .týždni a .pod lampou všetko, čo vládzeme, aby bolo Slovensko lepšou krajinou – a aby bolo naďalej súčasťou toho lepšieho sveta.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite